2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mintegy 148 diák vesz részt a soron kívüli érettségi vizsgákon

2018. május 08. 19:15, utolsó frissítés: 19:15

A soron kívüli érettségi vizsgákon 148 diák vesz részt idén. Ezeket a vizsgákat azon diákok számára szervezik, akik nemzetközi tantárgyversenyekre vagy más megmérettetésekre készülnek, írja az Agerpres hírügynökség.

A szaktárca közleménye szerint a soron kívüli érettségi vizsgát a ploieşti-i Mihai Viteazul Főgimnáziumban szervezik meg május 10-e és május 25-e között. A vizsgára 148 végzős diák iratkozott be.

Az idézett forrás szerint május 14-én és 15-én tartják a szóbeli vizsgát román nyelv és irodalomból és anyanyelvből. Május 16-án kerül sor az idegennyelv-szóbelire, május 17-én és 18-án pedig a tanulók számítógépes kompetenciáit tesztelik.

Az első írásbeli vizsgát május 21-én tartják román nyelv és irodalomból. Egy nappal később a szakosodás szerinti kötelező tantárgyból, május 23-án pedig a szaknak megfelelő választott tantárgyból kell vizsgázniuk a végzős diákoknak.

Május 24-én anyanyelvből mérik fel a tanulók tudását, az eredményeket pedig még aznap közzéteszik 18 óráig, és ugyancsak aznap 20 óráig fogadják az óvásokat, majd másnap teszik közzé a végleges eredményeket. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS