2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyári műhely-szemináriumot tart az autizmus spektrumzavarról a kolozsvári Musafir Központ

2018. május 07. 09:16, utolsó frissítés: 09:21

Az elsősorban nyelvoktatással foglalkozó kolozsvári Musafir Központ nyári műhely-szemináriumot szervez pedagógusoknak és szülőknek az autizmus spektrumzavarról. A műhely-szeminárium célja megismerkedni az autizmus spektrumzavar mibenlétével, megérteni, hogy az ezzel élő gyerekek hogyan látják a világot, és módszereket tanítani azzal kapcsolatban, hogy egy szülő vagy egy pedagógus hogyan segíthet beilleszkedni ezeknek a gyermekeknek egy átlagos, neurotipikus osztályközösségbe.

A június 18. és 20. között tartandó képzés egyik fő célja annak felismertetése, hogy milyen előnyökkel jár a gyermek, a pedagógus és a szülő számára, ha sikerül egy gyermeket a neurotipikus gyerekek közé integrálni. Arra törekszenek, hogy azok a pedagógusok, akik részt vesznek a nevelési folyamatban, segítő és nem elutasító módon közelítsék meg a helyzetet, segítve ezzel elsősorban a gyermeket, másodsorban a szülőt, harmadsorban pedig a saját maguk munkáját. Arra törekszenek, hogy szülők, pedagógusok, gyerekek ne betegségként, hanem eltérő fejlődésként és lehetőségként tekintsenek az autizmussal diagnosztizált gyerekekre.

Az autizmus spektrumzavar egy, a tipikustól eltérő idegi fejlődés, amely a szociális interakciókat, a nyelvhasználatot, a játékot, a viselkedési mintákat érinti. Szülőket, tanítókat és tanárokat is várnak, a helyek száma korlátozott.

A műhely-szemináriumot Ilyés Irén iskolapszichológus és Jakab Margit gyógypedagógus tartják. További részletek és jelentkezés a központ honlapján. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS