2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jótékonysági gyűjtést szervez az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete

2018. május 04. 13:44, utolsó frissítés: 13:44


Az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete 2018. május 4-28. között jótékonysági gyűjtést szervez a Kézdivásárhelyi Municípiumi Kórház gyermekosztályán lévő kisbetegek számára.

Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének elnöke a gyűjtés kapcsán elmondta, céljuk, hogy a beérkező ajándékokkal kellemesebbé tegyék a kicsik számára a kórházban eltöltött időt, és hozzájáruljanak a gyerekosztályon zajló, gyógyulást szolgáló tevékenység színesítéséhez a kapott játékok, didaktikai eszközök által. A mesés-, és kifestőkönyvek, illetve színes ceruzák mellett gyümölcsöket is lehet adományozni.

„A 30-40 férőhelyes gyerekosztályon folyamatosan több korosztály van, az újszülöttektől a 18 éves korú gyerekekig, így az ajándékok kiválogatásánál is gazdag a paletta. Az adományokat június elsején adjuk át”—fogalmazott Fejér Melinda.

Hozzátette: „Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy segítsünk ott, ahol tudunk. Megalakulásunk óta mindig gyűjtünk egy évben kétszer, karácsonykor és pünkösdkor. A tavaly ilyenkor a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett kézdialmási napközi otthon gyerekeinek szereztünk örömet, tavalyelőtt pedig az egykori fás vállalat (IFET) területén található hajléktalanszállóban élő rászoruló családok számára adtunk át tartós élelmiszercsomagokat és ruhaneműket.”

A felajánlott adományokat a kézdivásárhelyi RMDSZ irodába várják naponta 8-16 óra között. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS