2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea a fia disznófarmjára bejegyzett, lejárt műszaki vizsgájú, 100 ezer eurós BMW-ből szelfizgetett május elsején

2018. május 03. 15:27, utolsó frissítés: 16:16

Ez a május elseje, úgy tűnik, több bukfencet is tartogatott a PSD elnökének, Liviu Dragneának, ugyanis mint kiderült, az említett napon egy olyan 100 ezer eurót érő, 7-es szériájú BMW-ből posztolt szelfit, amelynek akkor már másfél hete le volt járva a műszaki vizsgája és amely, mint utóbb kiderült, a fia disznófarmjának címére van bejegyeztetve.A pártelnök május elsején a Facebookon panaszkodott, hogy mennyire szőrnyű, hogy Konstancáról Bukarestbe menet nem lehet sms-ben autópályamatricát vásárolni, mivel meghibásodott a rendszer.

A bejegyzéshez hozzászólók azért kíváncsiak voltak, hogy Dragnea végül vett-e autópályamatricát? A pártelnök annak bizonyítására ki is posztolta azt a Facebookjára, plusz még válaszolgatott a kommentekre, szívélyesen elígérkezett sörözgetésekre és miccs-sütésre is.

A kiposztolt autópályamatricán azonban látható az autó alvázszáma is, és egy ellenzéki képviselő fedezte fel, hogy a szám egy 7-es szériájú BMW-nek felel meg, amely több mint 100 000 euróba kerül.

„Boldog vagyok, hogy olyan barátai vannak, akik május 1 alkalmából kölcsönadták neki az autót, hogy levezessen vele a tengerpartig, mivel ez nem az ő autója, nem is jelenik meg a vagyonnyilatkozatában. Vagy az is lehet, hogy most vásárolta, és majd a júniusi bevallásban lesz benne”-nyilatkozta Dragnea posztjára reagálva Ionut Mosteanu, USR-s politikus.

A recorder.ro portálnak sikerült kideríteni, hogy az autót a pártelnök nem egy barátjától, hanem a saját fiától kaphatta kölcsön, hiszen a BMW Ștefan Dragneának a nevére van beíratva. A portál az is kiderítette, hogy az autónak abban az időszakban, amikor a pártelnök használta, már nem volt érvényes a műszaki vizsgája (pontosan április 19-e óta).A történet itt nem áll meg, az Adevărulnak még azt is sikerült kiderítenie, hogy a gépjármű a fia disznófarmjának, a ROMCIP Salciának a címére van bejegyeztetve.

A recorder.ro munkatársa egyébként felhívta telefonon a pártelnököt, hogy megkérdezze, igaz-e hogy az említett napon le volt járva a BMW műszakija? Dragnea azt válaszolta erre, hogy folytassák csak tovább a vizsgálódást, nem kíván nyilatkozni az ügyről. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS