2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Kolozsvári Rádió idén kimegy a majálisozók közé

2018. április 26. 11:37, utolsó frissítés: 11:52

Együtt lenni jó! Ezt megtapasztalhatták sok-sok évvel ezelőtt azok is, akik május elsején először terítették le pokrócaikat a zöld fűre. A Kolozsvári Rádió idén kimegy a majálisozók közé tokkal, vonóval, illetve keverővel, szerkesztőkkel: aznap élőben közvetít a magyarfenesi Arkhai szoborparkbólReggel 10 és délután 6 óra között a szénaszobrok szomszédságában találják majd a rádiósokat, akik szívesen beszélgetnek a résztvevőkkel is.

Közös emlékezésre várják a hallgatókat. Felelevenítik a múlt rendszer mára már elviselhetővé szelídült vagy felemlegetni érdemes történéseit, az egykori felvonulásokat, a kötelező pionír nyakkendőt és hajpántot, a páros és páratlan rendszámú Daciát, a petróleumlámpánál készülő házi feladatot, a praktikára járást.

Emellett még sok minden mást, amire a hallgatók is szívesen emlékeznek.
A jól ismert hangok nem hiányoznak majd a műsorfolyamból. A művészeti műsor, a Kontűr, valamint a Könyvjelző is a helyszínen készül, részben a kommunizmus korszakát idézve. Különkiadással készül a Rock&RollFM is.

Akik otthonról hallgatják a rádiót, vagy éppen máshol majálisoznak, a megszokott hullámhosszon, a 98.8-as frekvencián hallgathatják a Kolozsvári Rádiót, illetve interneten, a kolozsvariradio.ro-n.

Azok, akik csak középhullámon fogják az adást, 5 óra után a nap legjobb momentumaiból hallhatnak összefoglalót. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS