2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még néhány nap és kezdődik a 25. KMDSZ Diáknapok

2018. április 25. 15:41, utolsó frissítés: 15:41

A kolozsvári magyar egyetemistáknak már 25. éve első gondolata májusról a Kolozsvári Magyar Diákszövetség által szervezett Diáknapok, épp ezért gondolták úgy a szervezők, hogy az idei év tematikája a back to basics legyen, vagyis vissza az alapokhoz.

Kilépni kicsit a 21. század modern technológiájából és visszatérni a kilencvenes évek gyökereihez, mikor még a Dacia volt az akkori világ Teslája és a pixelek jelentették a legvagányabb filtert, valamint a What is Love volt a legnagyobb sláger.

Ezt a hangulatot próbálja visszaadni a Diáknapok a két kreált Daciában utazó figurával, akik ’93 óta utaznak felénk, bemutatva az elmúlt éveket, hogy lassan megérkezzenek 2018-ba, a Diáknapokra.

Május 9-13 között szállja meg közel kétezer egyetemista legfőként Törökvágást, de Kolozsvár minden apró pontján találkozhatunk majd diáknapos felsőkben rohangáló fiatalokkal. Kultúrprogramokkal, sporteseményekkel, felvonulással, bulikkal készül a 137 fős szervezőcsapat, a SzervezTeam, melynek hét koordinátora van, a főszervezője pedig Sipos Dóra-Viola.

A szervezők mellett a csapatok az eseményt megelőzően is rengeteget készülnek. Elsősorban összeszedik azt a 32-35 embert aki majd a csapatukat fogja alkotni, így gyűlt össze idén 58 csapat 19 klánt alkotva.

Ezt követően gyűléseket szerveznek, ahol megismerhetik egymást, olyan ötleteket beszélhetnek meg, mint például a pólójuk színe, illetve hogy mi lesz a logójuk, ami természetesen passzol a témához is, ezzel is belekezdve a ráhangolódásra.

A gyűlések folyamán kiválasztják azt is, hogy ki milyen típusú feladatra, játékra szeretne jelentkezni, ki miben érzi magát igazán otthon.

A szorgos felkészülést megszakítja a kikapcsolódás, ugyanis néhány csapat kibérel egy-egy szórakozóhelyet, ahol buli és jó hangulat várja az érdeklődőket, ezzel is beharangozva, hogy ők igenis ott lesznek idén is Kolozsvár legnagyobb egyetemista eseményén. Természetesen a csapatoknál a legfontosabb az összhang és az együttműködés, ezért maguknak szerveznek csapatépítő hétvégéket Kolozsvár környékén.

A zökkenőmentes diáknapok érdekében a SzervezTeam összerázó hétvégét tartott április 20-22 között Sólyomkőváron, ahol kipróbálhatták a játékokat és felkészültek a rájuk váró nagy eseményre.

A diáknapozók egy-egy aktívan töltött nap után sem fáradnak el, ugyanis ekkor érkezik a hab a tortán. A szervezők idén is neves fellépőkkel készültek, így fellép majd a Halott Pénz, Irie Maffia, DJ SHIVER, DJ Gyóntatófülke és Tőtöttcigi, Nick Havsen, DJ Poligot, PDBR, DJ Mini és DJ NRB, Pici és Johnny illetve Thomas és Andriss fogják biztosítani a törökvágási bulisátorban a 90-es évekbeli hangulatot.

Ezekre a bulikra bérletet válthatnak nem diáknapozók is a KMDSZ irodában, ahol egy bérlet A-Kártyával 79 és nélküle 89 lejért vásárolható meg, egy napijegy pedig 25 lejbe kerül. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS