2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Székelyebb ma Udvarhely, mint általában

2018. április 24. 15:45, utolsó frissítés: 15:52

A tavalyi akcióhoz hasonlóan idén is székelyruhába öltözve ünnepelték a népviselet napját a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal dolgozói. Idén az akciójukhoz csatlakozott a városi könyvtár és a Haáz Rezső Múzeum munkaközössége is.

"S hiába nincs ünnep, ez az öltözet azzá teszi a szürke hétköznapot is. Fotózkodtunk, megcsodáltuk a székely ruhák sokféleségét, a tájegységek különböző népviseletét, így mégiscsak ünneppé vált ez a nap. Köszönjük mindenkinek, aki csatlakozott" - írják a hivatal Facebook oldalán, és azt ígérik, hogy jövőre már a lakosságot is bevonják.

Április 24. nem csak Szent György napja, hanem 2015-től a népviselet napja is. Az elmúlt években számos Kárpát-medencei szervezet csatlakozott már a kezdeményezéshez. Székelyudvarhelyen a MÜTF Oktatási Központ hirdetett meg székelyruha-viselési akciót először, ehhez csatlakoztak tavaly a polgármesteri hivatal munkatársai.

A Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár különleges akciót is hirdetett az alkalomból, a város legrégebbi leírásának reprint kiadásával ajándékozzák meg azokat, akik népviseletben térnek be hozzájuk, vagy annak csak egy darabjával is kiegészítik az öltözetüket.

(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS