2022. január 17. hétfőAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bírságot kaphatnak, akik nyilvános helyről kiutasítják a szoptató anyákat

2018. április 24. 09:54, utolsó frissítés: 09:57

Első házként elfogadta hétfőn a szenátus a nyilvános területen való szoptatásról szóló törvénytervezetet - számol be az Agerpres. A javaslat értelmében száz és kétezer lej közötti összeggel büntethető a gyermeküket nyilvános helyen szoptató édesanyák kiutasítása vagy kiszolgálásuk megtagadása.


A tervezetet a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) több törvényhozója kezdeményezte, köztük Ovidiu Raeţchi, Leon Dănăilă, Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu (PNL), valamint Cosette Chichirău, Cristina Prună és Cristian Ghinea (USR).

A javaslat bírságot helyez kilátásba azok számára, akik kiutasítják egy nyilvános helyről a legfeljebb kétéves gyermekét szoptató anyát, bármilyen módon megtiltják neki a szoptatást, vagy visszautasítják az édesanya kiszolgálását arra hivatkozva, hogy a gyermekét szoptatja. Ilyen esetekben magánszemélyekre 100 és 500, jogi személyekre 1.000 és 2.000 lej közötti bírság róható ki - mutat rá a tervezet. A tervezetről a képviselőház szavaz döntő házként. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS