2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meghalt Avicii, a világ egyik legnépszerűbb lemezlovasa

2018. április 21. 08:46, utolsó frissítés: 08:46

28 éves korában meghalt Tim Bergling, imsertebb nevén Avicii, a világ egyik legnépszerűbb dj-je. A svéd lemezlovas és producer halálának hírét szóvivője jelentette be közleményben.

Halálának okát egyelőre nem lehet tudni, csak azt, hogy Omán fővárosában, Maszkatban veszítette életét.

Diana Baron, a zenész szóvivője azt közölte: "Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy elhunyt Tim Bergling, ismertebb nevén Avicii. Helyi idő szerint április 20-án pénteken délután találták őt holtan az ománi Maszkatban. A család megrendült és mindenkit arra kérünk, hogy tisztelje a magánéletünket ebben a nehéz időszakban. További nyilatkozatot nem fogunk adni."

Tim Berglinget, aki egyébként az Avicii mellett még használta a Tim Berg művésznevet is, a progresszív house és electro house műfajok egyik legnagyobb hatású alakjaként tartják számon. A DJ Mag zenei folyóirat lemezlovas-ranglistáján 2012-en és 2013-ban is a 3. helyen szerepelt.

Első igazán nagy sikerét a 2013-ban megjelent True című albumának köszönheti, de a 2015-ben kiadott Stories című album is hatalmas siker volt. Kétszer Grammy-díjra is jelölték, legimsertebb dalai a Wake Me Up, a You Make Me, a Hey Brother és a Waiting for Love.

2016 augusztusában egészségügyi okokra hivatkozva visszavonult a turnézástól, de producerként továbbra is aktívan dolgozott. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS