2022. július 3. vasárnapKornél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

GastroPan kiállítás: egy különleges csokitorta lett 2018 tortája

2018. április 20. 13:09, utolsó frissítés: 14:13

A GastroPan sütőipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítás csütörtökön, április 19-én kezdődött. A kiállítás első napján a GastroPan Versenyek cukrász kategóriájának versenyszámai zajlottak, melyre jobbnál jobb tortákat és szebbnél szebb csokoládéból és cukorpasztából készült művészi alkotásokat neveztek be Románia legtehetségesebb cukrászai.


A nemzetközileg elismert szakértőkből álló zsűri kiválasztotta az Év Tortáját. 2018 Tortája a Taste of the Garden nevű csokitorta lett egy kekszalapú, mogyorós, mézes, olívabogyós, paradicsomos, tehéntúrós torta, amelyet Selaru Elena Doiniţa készített, a Crăiasa Munţilor cukrásza.Az Év Tortája 2018 legjobb csokoládétortája

Idén a versenyzők csokoládétortákkal nevezhettek. Az idei év legjobb tortája mogyorós, olívás, korpás kekszlapból készült, keserűcsokoládé-krémmel, házi tehéntúróval, sárgarépazselével, kakukkfüves almás mákos tortalappal, paradicsom-moussal, mézzel, fehércsokoládéval, csokis mézes bevonattal. A tortát tehéntúrókorongra fektetett, kandírozott paradicsom és olíva crumble díszíti.A versenyszám díjazottai:
I díj: Selaru Elena Doiniţa – Crăiasa Munţilor, Felsőmoécs, Brassó megye
II díj: Şerbu Camelia Irina – Ana Pan SA, Bukarest
III díj: Ulman Mihaela Tatiana – Jászvásár

A legszebb cukorpasztából készült művészeti alkotás témája: Románia Hagyományok Tükrében

A világszinten elismert szakmai zsűri a legszebb cukorpasztából készült művészeti alkotásnak járó díjat a konstancai Megasimitis cukrászának, Velniceriu Ionela munkájának ítélte oda. A díszmunkát a román Paparuda népszokás ihlette.

A versenyszám díjazottai:
I díj: Velniceriu Ionela – Megasimitis Srl, Konstanca
II díj: Nistor Cristina – Belpan Srl, Szucsáva
III díj: Filip Anamaria – Vipp Fashion Srl, Barlád

Csokoládéból is készültek művészeti alkotások

A csokoládéból készült művészi alkotások témája idén a ”Hagyományok” volt. A legszebb díszmunkát a falusi, népviseletet viselő, dolgozó nő ihlette. A csokidíszmunkát a szucsávai Belpan Srl cukrásza, Nistor Cristina készítette.

A kategória díjazottai:

I díj: Nistor Cristina – Belpan Srl, Szucsáva
I díj: Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion Srl, Barlád
II díj: Chiţu Vasile – Confiden Travel Srl, Hotel Ramada, Piteşti (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS