2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romaolimpiát szerveznének a romák, abban a reményben, hogy eljuthatnak az Olimpiai Játékokra

2018. április 20. 12:44, utolsó frissítés: 12:44

Saját nemzetközi olimpiát szerveznek a romák, abban a reményben, hogy ország nélküli nemzetként eljuthatnak az olimpiai játékokra, számolt be a hírről az Agerpres hírügynökség.

Dorin Cioabă, a romák önmaga által kikiáltott királya elmondta, hogy Nagyszebenben ma kezdődik a nemzetközi roma kongresszus és holnap minden résztvevővel közösen meggyújtják az első olimpiai fáklyát, amely onnan indul útjára és egy év alatt bejárja az összes országot.

„Az első olimpiai játékokat valamely döntéshozó országban fogjuk megszervezni. Most innen indul a láng, egy év alatt végigjárja az összes országot, majd ezután minden ország elküldi jelöltjeit. Azért szervezzük meg az olimpiai játékokat, mert rájöttünk, hogy másképpen nem tudjuk népszerűsíteni magunkat, nem juthatunk el" - magyarázta Dorin Cioabă.

A romák nemzetközi kongresszusának legnagyobb tétje, amelyen 30 ország 800 képviselője vesz részt, hogy új vezetőt válasszanak a Nemzetközi Roma Szövetség élére. A jelenlegi vezető, Dorin Cioabă is indul egy újabb mandátumért.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS