2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elhunyt a világ legidősebb embere: 121 éves volt

2018. április 19. 13:35, utolsó frissítés: 13:39

121 éves korában elhunyt Celino Villanueva Jaramillo chilei állampolgár, akit az országban a világ legidősebb embereként tartottak számon.A férfi 1896. július 25-én született, de a Guinness rekordok könyvébe soha nem kerülhetett be, mivel megfelelő okmányok hiányában nem tudta igazolni a születési évét.„Nagyon szomorúak vagyunk, a családunk része volt” , mondta el Ivonne Morales, aki édesanyjával, Marta Ramírezzel együtt, 99 éves korában fogadta be maguk közé az elnincstelenedett Celinot.

Habár Cellinot elismerték Chilében, mint az ország legidősebb emberét, mégsem biztosítottak számára soha semmiféle speciális orvosi ellátást.

Celino Villanueva Jaramillo mezőgazdasági munkásként dolgozott, soha nem nősült meg és nem voltak gyerekei sem. A férfit péntek reggel fogják eltemetni a mehuíni őslakosok temetőjében.

A Guardian szerint azonban nem ő volt a világon a leghosszabb ideig élő ember, ugyanis az indonéziai Mbah Ghoto (Ghoto nagypapa) saját bevallása szerint 1870. decemberében született. Az indonéziai férfi 2017. április 15-én, 146 éves korában hunyt el.Mbah Ghoto azonban Celinohoz hasonlóan szintén nem tudta igazolni a születési dátumát, mivel Indonéziában csak 1900-tól kezdtek anyakönyvi okmányokat osztani. (guardian)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS