2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagy összeget különített el idén a kolozsvári önkormányzat a hátrányos helyzetű személyek fogászati költségeire

2018. április 18. 17:55, utolsó frissítés: 17:55

200 ezer lejjel támogatja 2018-ban az önkormányzat a hátrányos helyzetű személyek fogászati kezelési költségeit.

Az önkormányzat egy többéves program révén nyújt segítséget a létminimum alatt élő, kirekesztett, vagy a társadalmi kirekesztés által fenyegetett kolozsvári lakosoknak, hogy megfelelő, jó minőségű fogászati ellátásban részesüljenek. Az önkormányzat ezzel a programmal is elősegítené az érintettek társadalmi felzárkózását, életminőségük javulását, a fogászati szolgáltatásokhoz való hozzáférésüket, a fogbántalmak megelőzését, kezelését.

A programban partnerként vesz részt az önkormányzat, és a hozzá tartozó Szociális és Egészségügyi Igazgatóság, a Iuliu Hațieganu Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, illetve annak Fogorvosképző Kara, illetve a Kolozsvári Sürgősségi Kórház.

A partnerségi szerződés 2020 végéig érvényes. A program kedvezményezettjei azok az idős személyek, akiknek nyugdíja és egyéb esetleges szociális juttatásának értéke összesen nem haladja meg az 1000 lejt, a a fokozott súlyosságú és súlyos fogyatékkal élők, a 700 lejes munkanélküli segélyben részesülők, a tartósan munkanélküliek, akik nem részesülnek segélyben, a Szociális és Egészségügyi Igazgatóság nyilvántartásában levő, jövedelem nélküli és alacsony jövedelmű személyek, akik garantált minimális jövedelemben, családtámogatásban, szociális konyhai étkeztetésben részesülnek.

„Az önkormányzat egyre nagyobb figyelmet szentel a szociális ügyekre, a hátrányos helyzetű lakóinak megsegítésére. Elkötelezetten tesz azért, hogy a nehéz helyzetben levő személyek és családok lehetőséget kapjanak a társadalmi felzárkózásra. A fogászati ellátást célzó program ilyen szempontból jól illeszkedik ebbe a szociálisan érzékeny szemléletbe” - hangsúlyozta Oláh Emese alpolgármester. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS