2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma van az autizmus világnapja

2018. április 02. 14:28, utolsó frissítés: 2018. április 03. 11:47

Már tíz éve tartják meg április 2-án az autizmus világnapját. 2007. december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az autizmus világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön. Az autizmus világnapja ENSZ-határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.Az esemény alkalmából Dacian Cioloş volt miniszterelnök is közzétette egy Facebook-bejegyzést, amelyben kifejti, hogy sajnos a román társadalomban még mindig használunk az autistákra vonatkozó "szerencsétlen" megjegyzéséket, és elismeri, hogy ő maga is elkövette már ezt a hibát, de őszintén megbánta.

Emellett az oktatás fontosságát hangsúlyozza, és kifejti, hogy minden autista személy erős szociális ellátásban és fejlesztő programokban kellene részesüljön, és nem csak elégtelen segélyekben.

Csép Andrea RMDSZ-es képviselő is megemlékezett az autizmus világnapjáról a hivatalos Faecbook-oldalán, ahol azt írja, hogy: "Ne csak megismerjük, hanem megértsük és együtt cselekedjünk az akadályok ledöntése érdekében."(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS