2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A városon élő fiatalok közel 60%-a vásárolt már legalább egy külföldi webáruházból

2018. március 23. 17:34, utolsó frissítés: 17:34

Ötből három, 35 évnél fiatalabb romániai lakos vásárolt már legalább egy külföldi webáruházból az elmúlt évben, derül ki egy pénteken közzétett felmérésből.

„A 35 évnél fiatalabb városi lakosoknak több mint fele (59%) vásárolt az elmúlt évben legalább egy külföldi webáruházból, mint az Amazon, az AliExpress, az eBay vagy az Alibaba. A legnépszerűbb az Amazon, a városon élők 88 százaléka hallott erről az internetes boltról, 84 százalékuk a romániai piacon is szívesen látná” - mutat rá a felmérés.

A népszerűségi ranglistán az eBay következik, amelyről a városi fiatalok 84 százaléka hallott, de sokan ismerik az Alibabát (53%), az AliExpresst (51%) az ASOS-t és a Targetet is (14%).

A legtöbb romániai fiatal az elmúlt egy évben az AliExpressről (21%) rendelt valamilyen terméket magának, az eBay-en keresztül csak 15 százalékuk, 14 százalék az Amazonról vásárolt, 5 százalékuk pedig az Alibabáról, derül ki az iSense Solutions kutatásából.

Bár a romániai e-kereskedelem folyamatosan növekszik, és a helyi kiskereskedők egyre inkább bővítik termékkínálatukat, mégis vonzzák a fiatalokat a külföldi platformok. A vásárlókat a jelentős kedvezményekkel és a rendkívül széles választékkal csalogatják magukhoz a külföldi áruházak, de a brand hírneve - mint az Amazon vagy eBay - is vonzó, így ezen nagyvállalatok számára érdekes piac Románia - magyarázta az iSense Solutions képviselője, Andrei Cânda.

A felmérés 546 fős reprezentatív mintán készült. A hibaszázalék 4,38%. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS