2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A meteorológusok szerint a következő két hónapban az ország nagy részén hidegebb lesz a megszokottnál

2018. március 23. 15:34, utolsó frissítés: 15:34

A következő két hónapban az ország nagy részén hidegebb lesz a megszokottnál, nyilatkozta pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) vezetője, Elena Mateescu.

„Az európai előrejelzési központ adatai szerint a következő két hónapban a megszokottnál alacsonyabb hőmérsékleti értékeket fogunk mérni az ország nagy részén, és itt Románia nyugati, központi és északi térségeire gondolok.

A déli országrészben, Dobrudzsában, Munténia déli részén és Olténiában a sokéves átlagnak megfelelően alakul a hőmérséklet” - nyilatkozta az igazgató, hozzátéve, hogy egyik hónapról a másikra átlagosan 4-5 Celsius-fokkal lesz melegebb.

A szakértő szerint a következő két hónapban jelentősebb mennyiségű csapadék fog esni a Bánságban, a Körösök vidékén, Erdélyben és Moldva északi részén, míg Románia déli és délkeleti megyéiben az átlagnak megfelelő mennyiségű csapadék várható.

Elena Mateescu szerint az európai előrejelzési központ adatai alapján a júniusi hónap időjárása a sokéves átlagnak megfelelően fog alakulni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS