2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

New Yorkban betiltanák a sétálás közbeni dohányzást is

2018. március 22. 12:13, utolsó frissítés: 12:27

Betiltanák a sétálás közbeni dohányzást New Yorkban, az erről szóló törvényjavaslatot Peter Koo képviselő fogja beterjeszteni szerdán a városi tanácsnak. Ha a testület elfogadja, ezután 50 dolláros bírságot kell fizetnie annak, akit a hatóságok elkapnak sétálás közben cigizni New York utcáin.

A amerikai metropolisban már 2003-óta tilos a dohányzás az éttermekben és a bárokban, a közterületeken és parkokban pedig 2011 óta nem szabad rágyújtani. Koo szerint az utcákon sétálókat a passzív dohányzás ártalmaitól szeretnék ezzel a tiltással megkímélni.

Az új törvény szerint azonban az utcán továbbra is rá lehet majd gyújtani, mindaddig, amíg az cigarettázó személy egy helyben áll és nem kezd el sétálni.

„Egy tökéletes világban minden dohányzó külön figyelne arra, hogy ne cigizzen, miközben valaki mögötte sétál az utcán. Nap mint nap látom, ahogyan az anyukák a dohányzó személyek mögött tolják a babakocsijaikat és ezáltal a passzív dohányzás ártalmainak teszik ki a gyerekeiket”, nyilatkozta Peter Koo a Guardiannak (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS