2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A jászvásári bíróság arra kötelezte a rendőrséget, hogy adják vissza egy halott férfi jogosítványát

2018. március 21. 14:54, utolsó frissítés: 14:56

Eltörölte a büntetését és visszaadta a jogosítványát a jászvásári bíróság annak a már halott férfinak, akit gyorshajtás miatt korábban megbírságolt a rendőrség és 90 napra bevonta a jogosítványát.

A Iași megyei rendőrség 2017 március. 9-én 1305 lejes büntetést szabott ki egy V. Vasiliu nevű sofőrre, amiért az a radar kijelzője szerint lakott területen belül 105 km/h sebességgel száguldott.

Vasiliu akkor a bírósághoz fordult, hogy nyilvánítsa semmisnek a büntetést. A Paşcani-i bíróság 2017. szeptember 19-én első fokon Vasiliu javára döntött és arra kötelezte a rendőrséget, hogy szolgáltassa vissza Vasiliu jogosítványát, valamint fizessék neki vissza a már befizetett büntetést is, mivel a bíróság úgy ítélte meg, hogy a rendőrség által bemutatott sebességmérő radar felvétele nem bizonyítja kellően a bűnösségét.

Vasiliu október 9-én elhalálozott és pontosan egy hónapra rá, november 9-én a rendőrség fellebbezett az első fokú bírósági döntés ellen és kérelmezte, hogy ne vonják vissza Vasiliu büntetését. A bíróság arra hivatkozva, hogy Vasiliu halott, ezt elutasította és jogerősnek nyilvánította az első fokon meghozott bírósági döntést.

A férfi bírósági aktái között ott volt a halotti bizonyítványa is, ennek ellenére a bíróság úgy határozott, hogy a férfinak vissza kell kapnia a jogosítványát is. (adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS