2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PNL az igazságügyi törvények felülvizsgálatát fogja kérni az alkotmánybíróságtól

2018. március 20. 18:38, utolsó frissítés: 18:38

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) az igazságügyi törvények felülvizsgálatát fogja kérni az alkotmánybíróságtól - jelentette be kedden Cătălin Predoiu liberális képviselő.

"A Szociáldemokrata Párt (PSD) által elfogadott igazságügyi törvények a felszínesség mérgezett gyümölcse, és az igazságügyi rendszer működése miatti félelmük jelképe" - nyilatkozta Predoiu a parlamentben.

A képviselő szerint a képviselőház plénumában csak színlelték a parlamentarizmust, ugyanis a vita kezdetén a bizottsági jelentések még nem voltak készen, a képviselőknek nem volt elegendő idejük átnézni a módosításokat.

A honatya szerint az elfogadott módosításokat nem előzte meg egy hatástanulmány, ezért közép- és hosszútávon felboríthatják az igazságszolgáltatási rendszer működését.

A képviselőház kedden megszavazta a három igazságügyi törvényt - a bírák és ügyészek jogállását szabályozó 2004/303-as, az igazságszolgáltatás működését szabályozó 2004/304-es, és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) megszervezéséről és működéséről szóló 2004/317-es jogszabály - módosításait. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS