2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A következő két hétben az idő felmelegedik, de csapadékos lesz

2018. március 19. 16:35, utolsó frissítés: 16:35

A következő két hétben az idő felmelegedik, de csapadékos lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) előrejelzéséből. A március 19-e és április 1-je közötti időszak első felében hidegebb lesz, mint az ilyenkor megszokott, ezt követően néhány nap alatt felmelegedik az idő, ám sokfelé csapadékra lehet számítani - állítják a szakemberek.

Erdélyben a hét végéig még csökkenek a hőmérsékletek, 23-tól 25-ig fagyosak lesznek a reggelek, a hőmérő higanyszála éjjel mínusz 10 Celsius-fok alá süllyed, míg a legmagasabb hőmérsékleti értékek átlagosan 0 és 2 fok között alakulnak. A második héten nagyjából a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk, azaz napközben 8-10, éjszaka 0 - mínusz 4 Celsius-fok lesz. Március 23-áig helyenként havazni fog, bővebb csapadékra, ezúttal már esőre, március 27-e után lehet számítani.

Bánságban és a Körösök vidékén is a hét végéig még csökkenek a hőmérsékletek, a hőmérő higanyszála éjjel mínusz 5-6 Celsius-fokig süllyed, nappal átlagosan 1-3 fok körül mutat majd. A második héten nagyjából a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk, azaz napközben átlagosan 9-13, éjszaka 0-3 Celsius-fok lesz. Március 23-áig helyenként gyengén havazni fog, esőre március 26-a után lehet számítani.

Máramarosban is a hét végéig még csökkenek a hőmérsékletek, a hőmérő higanyszála éjjel mínusz 9 Celsius-fokig süllyed, nappal átlagosan 2 fok körül mutat majd. A második héten a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk, azaz napközben átlagosan 10, éjszaka mínusz 1 Celsius-fok lesz. Március 23-áig helyenként gyengén havazni fog, bővebb csapadékra, esőzésekre március 27-e után lehet számítani. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS