2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy román és egy magyar jelölt is verseng Az év európai embere díjért

2018. március 16. 14:40, utolsó frissítés: 15:43

Florin Badita a Coruptia Ucide (A korrupció öl) nevű civilszervezet alapítója is felkerült arra az Euronews által összeállított listára, amelyről közönségszavazás és egy zsűri döntése alapján minden évben kiválasztják Az év európai embere díj győzteseit.

Badita mellett az idén ebben a kategóriában jelölték többek között Fekete Győr-András aktivistát, a magyarországi Momentum Mozgalom elnökét valamint Emma Watson brit színésznőt is.A jelöltekre március 15-től az Euronews oldalán lehet szavazni. A legtöbb szavazatot kapott három jelölt közül pedig minden kategóriában egy szakértői zsűri fogja kiválasztani a győztest.

A nyerteseket május 22-én díjazzák Brüsszelben, az eseményt az Euronews élőben is közvetíti.

Az Euronews indoklása szerint az Év európai embere díjat olyan személy kaphatja meg, aki szívét-lelkét beleadva, nem haszonszerzési vágyból, egy a társadalom vagy a közösségek szempontjából fontos ügy élharcosa, vagy humanitárius munkában illetve adománygyűjtésben végzett el kiemelkedően fontos munkát.

Az Euronews egyébként az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is több kategóriában díjazza az európai közéleti személyiségeket: az év európai embere, az év vezetője (ebben a kategóriában Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia köztársasági elnök is jelölve van), az év vállalkozója, az év innovátora és az év CEO-ja. (ziare.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS