2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

2,1 millió lejjel támogatja a kolozsvári önkormányzat a szociális szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek

2018. március 02. 14:16, utolsó frissítés: 14:16

2,1 millió lejt különített el februári utolsó napján szervezett rendkívüli tanácsülésén Kolozsvár Önkormányzata az idei költségvetéséből az alárendeltsége alá tartozó Szociális és Egészségügyi Igazgatóság számára - tájékoztat a tanács döntéséről Oláh Emese alpolgármester kabinetjének közleménye.

Az összegeket olyan, Romániában bejegyzett civil szervezeteket vagy alapítványok hívhatják le, akik szociális szolgáltatásokat működtetnek.

Az önkormányzatnál összesen 25 ilyen tevékenységet végző szervezet vagy alapítvány pályázott idén, a pénzt ezek között a szervezetek között osztják szét. A nyertes pályázatok között szerepel a Máltai Szeretetszolgálat és a mozgáskorlátozottakat ellátó Szent Kamill Otthon mögött álló szervezet, a Febe Egyesület és az Aksza Egyesület is.

„A szociális szolgáltatásokat nyújtó egyesületek, alapítványok működését segítené ezzel a támogatással az önkormányzat, hiszen ezek a szervezetek kiegészítik az önkormányzat munkáját, azon a területen avatkoznak be, ahol a legnagyobb szükség van a szakavatott ellátásra, gondozásra, és ahol az önkormányzat esetleg nem tud megfelelő segítséget nyújtani” - mondta Oláh Emese, az RMDSZ kolozsvári alpolgármestere.

A rendkívül ülésén a tanács arról is döntött, hogy 215 rászoruló gyereknek ad csomagot húsvétra és karácsonyra. A csomagok beszerzésére az önkormányzat 43 ezer lejt különített el a Szociális és Egészségügyi Igazgatóság számára. Az összeg 430, 100 lej értékű ajándék beszerzésére elegendő.

A csomagokat azok a hátrányos helyzetű gyerekek kapják meg, akik a Csodaország - Ţara Minunilor nappali központ, a szociális és egészségügyi szolgáltatásokat biztosító központ és a pataréti mozgóegység tevékenységein részt vesznek. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS