2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az interneten beszerezhető gyógyszerek veszélyeztetik a páciensek életét, állítja a COPAC elnöke

2018. február 20. 14:15, utolsó frissítés: 14:15

Az online felületeken értékesített gyógyszeripari termékek veszélyeztetik a páciensek egészségét, mert ezen készítmények között sok a hamisítvány - hívta fel a figyelmet egy keddi konferencián Radu Gănescu, a Krónikus Betegek Szervezetei Koalíciójának (COPAC) elnöke.

Gănescu kifejtette, nem a vény nélkül kapható, hanem inkább a csak orvosi javallatra megvásárolható orvosságok beszerzésével vannak súlyos gondok, emiatt a páciensek az interneten szerzik be a termékeket, nem tudva, hogy ezek sok esetben hamisítványok. Emiatt törvénymódosításra lenne szükség, amely lehetővé tenné az on-line térben forgalmazott készítmények ellenőrzését, vélekedett az elnök.

Gănescu arról tájékoztatott, hogy egy tavaly közzétett jelentés szerint „ugrásszerűen megnőtt azon hirdetések száma, amelyek gyógyszertermékeket kínálnak, éppen azokat a gyógyszereket, amelyekből hiány van az országban. Az egészségügyi rendszer hiányosságai egy ellenőrizetlen rendszer felé irányítják a pácienseket, amely veszélyezteti az életüket”, szögezte le a COPAC elnöke. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS