2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az erős szél miatt leállították a Bâlea-vízesés és a Bâlea-tó között közlekedő felvonót

2018. február 20. 11:42, utolsó frissítés: 11:42

Az erős szél miatt lezárták a Bâlea-vízesés és a Bâlea-tó között közlekedő felvonót. A turisták semmilyen módon nem közelíthetik meg a 2.000 méteres magasságban fekvő tavat.

Erős szélre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki kedd délelőttre az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A figyelmeztetés 13 óráig érvényes Szeben megyében.

A meteorológusok szerint Szeben megye egyes településein, illetve a hegyvidéken felerősödik a szél, a széllökések elérhetik a 60-70 kilométeres óránkénti sebességet.

Amíg ismét megnyitják a Transzfogarasi utat, azaz 2018 júliusáig, csak felvonóval lehet megközelíteni a Bâlea-tavat, azonban ez csak megfelelő időjárási körülmények között működik. A turistáknak 60 lejt kell fizetniük egy oda-vissza útért.

A turisták számára vonzó a Bâlea-tó és környéke, ugyanis itt található Románia egyetlen jégszállodája, ugyanakkor igluk és jégtemplom, valamint az ország legvastagabb, 171 centiméteres hórétege várja a látogatókat. A tó környékén ebben az időszakban jelentős a lavinaveszély. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS