2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egymillió fontot adományozott Emma Watson egy szexuális zaklatás áldozatain segítő kampánynak

2018. február 18. 19:14, utolsó frissítés: 20:33

Emma Watson brit színésznő egymillió fontot adományozott arra a kampányra, amely a szexuális zaklatás áldozatainak akar segíteni - írta a BBC hírportálja.

A Harry Potter-sorozat sztárja az elsők között támogatta a brit Justice and Equality Fundot (igazság és egyenlőség alap), amely vasárnap közösségi finanszírozási kampányt indított, hogy új tanácsadói hálózatot hozzon létre az áldozatoknak.

Az alapot az a majdnem 200 brit és ír színésznő létesítette, akik aláírták az Observer aktuális számában megjelent nyílt levelet, mely a munkahelyi szexuális zaklatások ellen emelt szót. A levelet Watson mellett Keira Knightley, Gemma Arterton és Emma Thompson is aláírta.

Keira Knightley és Tom Hiddleston brit színészek 10-10 ezer fonttal támogatták a kezdeményezést, a BBC Doctor Who című sorozatának négy szereplője ezer-ezer fontot adományozott.

A nyílt levél és a kampány a hollywoodi központú Time's Up mozgalommal vállal szolidaritást, mely az októberben kirobbant, az amerikai filmvilágot megrázó szexuális zaklatási botrány után indult.

A brit filmdíjak (BAFTA) vasárnapi esti átadóján a sztárok az amerikai Golden Globe-gála résztvevőihez hasonlóan feketébe öltöznek a szexuális zaklatások áldozataival vállalt szolidaritás jegyében. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS