2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Biztos, hogy magyarul is lehet nézni az olimpiát Erdélyben

2018. február 09. 12:45, utolsó frissítés: 2018. február 19. 12:43

A 2015-ben indított M4 Sport történetében a phjongcshángi téli olimpia lesz az első olyan világesemény, amelynek közvetítési jogait a teljes Kárpát-medencére megszerezte a csatorna. Legalábbis a kábeles előfizetés jogait biztosan - tájékoztatta a MTVA sajtóosztálya a Transindexet. Ez azt jelenti, hogy biztosan követhetik magyarul az olimpia eseményeit azok, akiknek a romániai kábelszolgáltatójának a csomagjában benne van az M4 Sport. A közleményük nem tér ki az online közvetítési jogokra, de jelenleg elérhető az M4 Sport adása online a mediaklikk.hu oldalon. Az MTVA ugyanakkor azt is közölte, hogy az m4sport.hu oldalán és az M4Sport applikációban további három, a téli olimpiának szentelt csatornát követhetnek a nézők.A Szocsiban lesiklásban hetedik alpesi síző, Miklós Edit, valamint a korábban világkupa-versenyt nyerő snowboardos, Gyarmati Panka is hiányozni fog Phjongcshangból sérülés miatt, de mindketten csatlakoznak az M4 Sport stábjához, és szakértőként, szakkommentátorként segítik a közvetítést. Rajtuk kívül szintén a szakértői csapatot erősíti a korábbi rövidpályás gyorskorcsolyázó Lajtos Szandra és Darázs Péter, valamint a bobos Gyulai Márton. Ők valamennyien korábbi olimpikonok.


Az M4 Sport műsorvezetői Petrovics-Mérei Andrea, Berkesi Judit és Kovács KOKO István lesznek, a helyszíni riportokat Molnár Mátyás, Farkas Márton készíti, míg a különböző sportágak kommentátorai a következők: Hajdú B. István (biatlon), Szujó Zoltán (bob, szánkó, szkeleton), Knézy Jenő (jégkorong, síugrás), Vásárhelyi Tamás (rövidpályás gyorskorcsolya, műkorcsolya, síugrás, jégkorong, snowboard), Szőke Viktória (műkorcsolya), Bartha Zoltán (jégkorong), Szekeres Péter (curling, gyorskorcsolya), Ujvári Máté (snowboard, szabadstílusú sí) és Székely Dávid (alpesi sí, sífutás, északi összetett, biatlon).

Korábban többször volt téma, hogy nem lehet Erdélyben magyarul nézni a sportközvetítéseket, főleg a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság alatt, a magyar csapat emlékezetes jó szereplésekor volt nagyobb felháborodás, hogy nem nézhetik az erdélyiek magyarul az M4 Sport közvetéseit, mert azt geoblokkolják. Az ügyben egyszer még Orbán Viktor is megszólalt Tusványoson. Tavaly az MTVA vezérigazgatója, Vaszily Miklós úgy nyilatkozott, hogy a jövőben biztosítják a sportesemények határon túli sugárzását. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS