2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Best of Szomszédnéni: Jótékonysági előadás a Yuppi Tábor javára

2018. január 29. 12:07, utolsó frissítés: 12:15

Válogatott jelenetek, humor legjava, mindez egy este, a Best of Szomszédnéni jótékonysági humoresten.

Jótékonysági előadásra készülnek a Szomszédnéni Produkció Iroda tagjai Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs, illetve a Yuppi Tábormozgalom, március 3-án, szombat este 19 órától, az Auditorium Maximumban.

A rendezvény teljes bevételét a Yuppi élményterápiás táboraiban résztvevő diabéteszes, reumás és onkológiai betegségekben szenvedő gyerekek ingyenes táborozására szánják.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda kolozsvári, 2011 óta mükődő humortársulat, a Showder Klub és a Comedy Central, állandó fellépői. A magyarországi Dumaszínház tagjai, valamint az Erdélyi Humorfesztivál ötletgazdái. 2011-ben, elsőként Erdélyből, megkapták a Magyar Rádió úgynevezett „Humor-Oszkár” díját, a Bonbon-díjat, majd 2014-ben Karinthy-gyűrűvel ismerték el a Kossuth Rádióban hallható Rádiókabaré műsoraiban való munkásságukért.Tóth Szabolcs és a Yuppi Tábor barátsága 2014-ig visszanyúlik, amikor önkéntes toborzó videójával több száz embert elért. 2015-ben a Yuppi nagyköveteként ellátogatott a diabéteszes gyerekeknek szóló táborba.Azóta is, barátként és támogatóként jelen van a Yuppi életében: 2016-ban a szülinapját a Yuppi gyerekeinek ajánlotta, és egy videóval ösztönözve barátait, ismerőseit, hogy az ajándékokra szánt pénzt, adományozzák inkább a Yuppi táborokban résztvevő gyerekeknek. Bálint Ferenc ekkora debütált a Yuppi barátjaként, hisz ő fogta a kamerát. Ebben az évben ketten, együtt állnak a Yuppi mellé!Bálint Ferenc, a Szomszédnéni Produkciós Iroda humoristája így emlékszik vissza a projekt születésére: „Általában egy színpadi műsor betegség miatt szokott elmaradni, úgyhogy ambivalens érzés, amikor egy előadás betegség miatt születik.

Amikor megtudtuk, hogy a Yuppi tábor élményterápiás programokkal segít cukorbeteg, sokízületi gyulladásos és daganatos betegségekben szenvedő gyerekeknek, felajánlottuk nekik, hogy mi lenne, ha tartanánk egy „Best of Szomszédnéni”-estet Kolozsváron, aminek a teljes bevétele a beteg gyerekeknek menne. Ezáltal nem csak mi, hanem mindenki, aki jegyet vesz az előadásunkra, egyszerre fog szórakozni és segíteni is.”A szervezők 3 támogatói jegyet ajánlanak fel az érdeklődőknek: a 29 lejes Támogatói jegy, amely megfelel egy nyílvessző beszerzésének az íjászfoglalkozáshoz; a 39 lejes Szuper Támogatói jegy, amely egy doboz vércukorméréshez szükséges tesztcsík ellenértéke; és az 59 lejes Yuppisztikus Támogatói jegy, amely egy táborozó napi hatszori egészséges étkezésének megfelelő érték.

A Szuper és Yuppisztikus Támogatói jeggyel rendelkezőket, az előadás után egy kötetlen beszélgetésre várják a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjaival, illetve egy közös koccintásra.
A Yuppisztikus Támogatói jeggyel rendelkezők egy Yuppi ajándékba is részesülnek.

Jegyek kaphatóak online a Biletmasteren, illetve a KMDSZ irodában (Petőfi Sándor/ Avram Iancu utca, 21. szám), a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem HÖK irodájában (Tordai út, 4. szám, 3. emelet), a Bulgakov Kávéházban, és a Yuppi irodában (Kossuth Lajos/21 Decembrie 1989 utca, 63. szám, 3. ajtó).

A jótékonysági humorest partnere a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSz), a Romániai Magyar Közgazdász Társaság kolozsvári tagszervezete (RMKT Kolozsvár), támogatója Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa.

A Yuppi Tábormozgalom Egyesület, kolozsvári székhellyel, 2011 óta szervez élményterápiás táborokat Mezősályin, Maros megyében. A Yuppi táborai diabétesszel, juvenilis idiopátiás artritisszel és onkológiás megbetegedéssel diagnosztizált gyerekeket és kamaszokat szólítanak meg.

A táborok résztvevőinek többféle aktivitás biztosított a tábor teljes ideje alatt: magaskötél-pályán való mászás, lovaglás, evezés, íjászat, kézművesség, fényképezés, színház.

Ezek a foglalkozások mind olyan élményeket nyújtanak, amelyek erősítik az önbizalmat, és olyan érzelmi támaszt nyújtanak, amelyek a gyermekek fizikai jólétére is visszahatnak. 2017-ben 151 gyerek és családtag, illetve 162 önkéntes vett részt a Yuppi táborokban az egész országból. Jelenleg a Yuppi 34 orvosszakértővel dolgozik együtt.

A Yuppi Tábormozgalomról több információ elérhető a Facebook oldalon illetve a honlapon. (Közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS