2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hatvanöt százalékban foglaltak a helyek az ország egyetlen jéghotelében

2018. január 03. 16:30, utolsó frissítés: 16:32

Hatvanötszázalékban foglaltak a helyek január-februárra a Fogarasi-havasokban, az ország egyetlen jéghotelében, a 2.000 méter magasan fekvő, 4,65 hektár területű, több mint 11 méter mély Bâlea-tónál, ahol szerdán mínusz 5 Celsius-fokot mértek, a hóréteg vastagsága pedig 130 centiméter volt.

A jégszálló csak kabinos felvonóval közelíthető meg, a Transzfogarasi utat a jelentős lavinaveszély miatt télire rendszeresen lezárják.

Az ország egyetlen jéghotele az elmúlt 13 esztendőben több int 8.000 vendéget fogadott. A különleges szállót a tó jegéből kivágott, nagyjából 70 centiméteres oldalú jégtömbökből építették.

Idén a hotel témája a zene, a szobákat zenészekről, például Madonnáról és Michael Jacksonról megmintázott szobrok díszítik. A szálló körül hat iglu áll, amelyek ugyancsak zenészek nevét viselik.

„Az éjszakánként száz euróba kerülő szobák szilveszterkor mind foglaltak voltak.(...) A következő két hónapra a helyek 65 százalékát már lefoglalták a főleg külföldi, leginkább brit turisták”, nyilatkozta szerdán az Agerpres hírügynökségnek a jégszálló képviselője, Daniel Corbu.

A szállót felnőttek 15, gyerekek 10 lej ellenében látogathatják.

Ugyanitt február végéig egy jégtemplom is felépül. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS