2024. április 18. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Times Higher Education: a világ 500 legjobb egyeteme között a BBTE

2017. november 09. 18:42, utolsó frissítés: 18:42

Az élettudományok területén a világ legjobb 500 egyeteme között, pontosabban a 401-500. helyen szerepel a Babeş-Bolyai Tudományegyetem a World Universities Ranking-Times Higher Education/WUE-THE által közzétett ranglistán - írja közleményében a felsőoktatási intézmény.


A BBTE közleményében arra is emlékeztet, hogy a nyáron közzétett összegyetemi rangsorban az oktatási intézmény legjobb romániai egyetemként a 601-800. helyen szerepelt. Azon a listán még az Alexandru Ioan Cuza Egyetem (Iaşi), a Bukaresti Tudományegyetem, a Grigore T. Popa Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (Iaşi), valamint a Temesvári Nyugati Tudományegyetem szerepelt, ezek az oktatási intézmények azonban a 801-1000. helyre lettek besorolva.

A most közzétett világrangsor készítői a képzésterületek vizsgálata során - az összegyetemi rangsorhoz hasonlóan - öt terület mutatói alapján mérik az intézményeket, ezek az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció.

A THE idén összesen 11 képzésterületben rangsorolta a világ legjobb egyetemeit, a korábbi 100-as listák mellett ezúttal top 200-as, valamint top 500-as rangsorokat is készítettek. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS