2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint ezer diák vesz részt a Hargita megyei hegyi- és barlangi mentőszolgálat vakációs programjain

2017. július 12. 15:33, utolsó frissítés: 15:33

Több mint ezer tanuló vesz részt a Hargita megyei hegyi- és barlangi mentőszolgálat vakációs programjain, melyeknek célja a balesetek megelőzése és a túrázásoknak megfelelő magatartás elsajátítása.

Fekete Örs, a hegyimentő-szolgálat vezetője elmondta, kerékpáros, hegymászó, túrázó és más tematikájú táborokat is szerveznek idén.

A táborokban gyakorlati bemutatókat is tartanak, színlelt balesetek során mutatják be a hegyimentők által használt felszereléseket, de hegyimentést is szimulálnak majd. A gyerekeket megtanítják az iránytű, a térkép, a vészjelző síp helyes használatára, ugyanakkor azt is megtudhatják mit kell tenniük, ha eltévednek, medvével találkoznak, kígyó marja meg őket, vagy hogy milyen vadon termő gyümölcsöket és gombákat fogyaszthatnak.

Fekete Örs szerint az ilyen programok által előzhetőek meg a későbbi hegyi balesetek, ugyanis nagyon fontos, hogy már gyerekkorban elsajátítsa mindenki, hogy miként kell a hegyen viselkedni. A hegyimentők vezetője szerint a megelőzés sokkal hasznosabb és fontosabb, mint a mentőakciók, mert ha megelőzhető egy baleset, akkor az mindenkinek sokkal jobb.

A Hargita megyei hegyimentők évek óta szerveznek táborokat a tanulók számára, a nyári programok mellett a téli szünidőben sítáborokra kerül sor.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS