2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Feljutott az elsőosztályba a Sepsi OSK

2017. május 28. 17:13, utolsó frissítés: 17:26

Feljutott a román első osztályú labdarúgó-bajnokságba a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK.

A csapat vasárnap idegenben nyert a resicabányai Metalul ellen, és ezzel már az utolsó forduló előtt bebiztosította a másodosztálybeli második helyezését, amely a Liga 1-ben való részvételt is jelenti.

A vasárnap délben játszott mérkőzésen a Sepsi a 88. percében büntetőből szerzett gólt, miután csapatkapitányát, Hadnagy Attilát gólhelyzetben buktatták.

A székelyföldi csapat tavaly jutott fel a másodosztályba és a 8-10. helyezés megszerzését tűzte ki célul, de a szereplése felülmúlta a várakozásokat. A sikerhez nagymértékben járult hozzá a 36 éves Hadnagy Attila, aki - miután több élvonalbeli román klubnál is megfordult - visszatért futballozni a szülővárosába. Hadnagy a bajnoki idényben 27 gólt szerzett, és a Sepsi legeredményesebb játékosa volt.

A Sepsi OSK az első tömbmagyar vidékről származó csapat, mely a román élvonalban futballozhat. Kiesik viszont a Liga 1-ből a marosvásárhelyi ASA, mely két fordulóval a vége előtt behozhatatlan lemaradással áll a román élvonal utolsó helyén. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS