2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lépcsőfutó verseny is lesz a szatmárnémeti városnapokon

2017. május 22. 15:54, utolsó frissítés: 15:54

A hétvégén tartják Szatmárnémetiben a városnapokat, amelyek keretében idén első alkalommal lépcsőfutó versenyt is szerveznek a Közigazgatási Palotában - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Kereskényi Gábor polgármester.

A városnapokra május 26. és 28. között kerül sor a város régi és új főterén, ahol forgalomkorlátozásra kell számítani emiatt.

"30 százalékkal csökkentettük a kereskedők számát, és úgy gondoltuk, hogy a 21. század elvárásainak megfelelő rendezvényt kell szerveznünk. A kisszínpad előtt nem terjeng majd miccsszag, ez nem azt jelenti, hogy nem lesz kapható, csak nem a színpad elé helyezzük ezeket a standokat. Számítottunk és számítunk a szatmári kereskedőkre. (...) Az előző években a Szatmár megyei kereskedők aránya 40 százalék volt, idén az árusok legkevesebb 60 százaléka Szatmár megyei lesz, mert ők a mi embereink, itt adóznak a megyében, de csakis elegáns, minőségi standokat engedélyezünk" - nyilatkozta a polgármester.

A három nap alatt több koncert is lesz a két színpadon. A meghívott fellépők között van a Sounds of Boney M, Dr. Alban, 3Sud Est, Voltaj és a Horia Brenciu Band is.

A városünnep keretében több sporteseményre is sor kerül: lesz többek közt strongman-verseny, amelyre négy országból érkeznek résztvevők, illetve megtartják a Közigazgatási Palota versenyét, amelynek keretében 15 emeletet kell megmászniuk a futóknak a város legmagasabb épületében.

A rendezvény költségvetése 100.000 euró, mintegy 20 százalékkal több, mint tavaly. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS