2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A konstancai FC Viitorul nyerte a román labdarúgó-bajnokságot

2017. május 14. 09:53, utolsó frissítés: 09:53

George Hagi egykori futballegenda csapata, a konstancai FC Viitorul nyerte a román labdarúgó-bajnokságot, mely páratlanul izgalmasan végződött szombat este.

A hatcsapatos rájátszás szombat este egy időben játszott utolsó három mérkőzése előtt a FC Viitorul, a bukaresti FCSB (a Steaua egy jogerős bírósági döntés után ezt a nevet használhatja) és a bukaresti Dinamo is esélyes volt a cím elnyerésére, ezért a Liga 1 vezetősége három serleget és három sorozat bajnoki érmet készíttetett elő, hogy bármilyen eredmények is szülessenek, a mérkőzések lefújása után azonnal elkezdődhessen a bajnok megünneplése.

Miután a FCSB a Craiovát 3-0 arányban, a Viitorul a Kolozsvári CFR-t 1-0-ra győzte le, a bajnokságot azonos pontszámmal végezte a Viitorul és a FCSB, de a serleget a konstancai csapat vehette át, mert a rájátszásban a FCSB elleni mérkőzések egyikén győzött, a másikon pedig döntetlent ért el. A FCSB vezetése azonban bejelentette, a lausanne-i sportbíróságon támadja meg a bajnoki cím odaítélését. A bukaresti csapat álláspontja szerint ugyanis nemcsak a rájátszás egymás ellen vívott mérkőzéseinek az eredményét kellett volna figyelembe venni a bajnoki cím megállapításakor, hanem az alapszakaszban vívott mérkőzésekét is. Ha ezeknek az eredményét is figyelembe vették volna, az FCSB-t kellett volna bajnokká nyilvánítani.

A konstancai Viitorul csapatát George Hagi alapította nyolc évvel ezelőtt. A csapat kerete többnyire saját nevelésű fiatal labdarúgókból áll. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS