2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Torna Eb: Ponor bokafájdalom miatt hagyott ki egy kötelező elemet

2017. április 21. 16:31, utolsó frissítés: 16:31

Cătălina Ponor pénteken a közösségi médiában magyarázta meg, hogy mi történt a tornász Európa-bajnokság csütörtöki selejtezőjén a talajgyakorlatával. Azt írja: fájt a jobb bokája, azért hagyott ki egy kötelező elemet a gyakorlatból.

"Néha az utolsó pillanatban kell döntéseket meghozni. A gerendagyakorlat után fájt a jobb bokám, ezért kihagytam egy kötelező elemet a talajon, ami a fináléban való részvételembe került. Ilyen a torna. Nem maradt más hátra, mint hogy a vasárnapi gerendadöntőre koncentráljak" - írta Ponor az Instagramon.

Ponor gratulált és sok sikert kívánt Olivia Cîmpiannak és Ioana Crişannak, akik egyéni összetettben bejutottak a pénteki döntőbe.

A háromszoros olimpiai bajnok Cătălina Ponor gerendán 14,066 ponttal a negyedik helyen jutott be a vasárnapi fináléba. Talajon előbb 13,566 pontra értékelték a teljesítményét, és ez szintén döntős helyet ért volna, utólag azonban a bírók fél pontot levontak a jegyéből, mivel az egyik kötelező elem kimaradt a gyakorlatából. Így 13,066 ponttal csak a 10. helyen zárta a selejtezőt

"Sajnos Cătălina kihagyott egy kötelező elemet. Korrekteknek kell lennünk, főleg, hogy itthon vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy Cătălina sem akarta volna más sportoló helyét elvenni, ha nem szolgált rá a döntőn való részvételre" - nyilatkozta Anca Grigoraş, a román szakszövetség technikai igazgatója.

Cătălina Ponor és Larisa Iordache gerendán, Olivia Cîmpian és Ioana Crişan pedig egyéni összetettben jutott döntőbe a tornászok Kolozsváron zajló Európa-bajnokságán.

A férfiak versenyében egyetlen képviselője lesz az országnak a szerenkénti döntőkben: Marian Drăgulescu, talajon és ugrásban

27 ország 274 sportolójának (168 férfi és 106 nő) részvételével vasárnapig tart a kolozsvári sportcsarnokban a torna Európa-bajnokság. Romániában legutóbb hatvan évvel ezelőtt szerveztek hasonló szintű rendezvényt.

Romániát tíz tornász képviseli az Európa-bajnokságon. A női válogatottban Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache és Cătălina Ponor szerepel, míg a férfiban Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor és Andrei Ursache.

A verseny hátralévő programja: pénteken 13:00 - 15:45 között férfi egyéni összetett verseny; 17:30 - 19:30 között női egyéni összetett verseny. Szombaton 13:30 - 16:40 között férfi szerenkénti döntők talajon, lólengésben és gyűrűn és női szerenkénti döntők ugrásban és felemás korláton. Vasárnap 13:30 - 16:40 között férfi szerenkénti döntők ugrásban, korláton és nyújtón és női szerenkénti döntők gerendán és talajon.

A tavalyi, berni Európa-bajnokságon Románia négy érmet nyert. Marian Drăgulescu ezüstérmet szerzett talajon és ugrásban, Cătălina Ponor pedig bronzérmet talajon és gerendán. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS