2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Súlyosan megsérült egy román tornász a kolozsvári Európa-bajnokságon

2017. április 19. 15:56, utolsó frissítés: 16:18

UPDATE: Adrian Stoica, a Román Torna Szövetség elnöke azt nyilatkozta, hogy csak hátizom rándulást szenvedett Laurenţiu Nistor.

"Nem súlyos Laurenţiu sérülése, úgy értettem, hogy csak egy hátizom rándulásról van szó. Esés után mozdulatlan maradt, mert az ütközés következtében elakadt a lélegzete. Úgy tudom, hogy jól érzi magát" - nyilatkozta Stoica az AGERPRES hírügynökségnek.

***

A román csapatból elsőként induló Laurenţiu Nistor súlyos sérülést szenvedett szerdán a kolozsvári torna Európa-bajnokságon, miután nyújtógyakorlata közben leesett a szerről. A mentőcsapat hordágyon vitte el a teremből.

A gyakorlat első felében Nistor nem tudott visszafogni a rúdra, és a szertől messzire, hasra esett. A mozdulatlan sportolót azonnal körbevették az edzők és az orvosok. Nistor a gerincére panaszkodott, ezért az orvosok rögzítették a nyakát és a nézők vastapsától kísérve hordágyon vitték ki a teremből.

A baleset éppen Adrian Stoicának, a Román Torna Szövetség elnökének szeme láttára történt, aki maga is elment a kórházba, hogy Nistor sérüléséről érdeklődjön.

27 ország 274 sportolójának (168 férfi és 106 nő) részvételével szerdán kezdődött a kolozsvári sportcsarnokban a torna Európa-bajnokság. Romániában legutóbb hatvan évvel ezelőtt szerveztek hasonló szintű rendezvényt.

Romániát tíz tornász képviseli az Európa-bajnokságon. A női válogatottban Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache és Cătălina Ponor szerepel, míg a férfiban Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor és Andrei Ursache.

A verseny megnyitójára szerdán 10 órakor került sor, ezt követi a férfiak selejtezője 20:40-ig. Csütörtökön 10:00 - 20:40 között női selejtezők. Pénteken 13:00 - 15:45 között férfi egyéni összetett verseny; 17:30 - 19:30 között női egyéni összetett verseny. Szombaton 13:30 - 16:40 között férfi szerenkénti döntők talajon, lólengésben és gyűrűn és női szerenkénti döntők ugrásban és felemás korláton. Vasárnap 13:30 - 16:40 között férfi szerenkénti döntők ugrásban, korláton és nyújtón és női szerenkénti döntők gerendán és talajon.

A tavalyi, berni Európa-bajnokságon Románia négy érmet nyert. Marian Drăgulescu ezüstérmet szerzett talajon és ugrásban, Cătălina Ponor pedig bronzérmet talajon és gerendán. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS