2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kvantumfizikus sütötte idén is a legjobb tortát a GastroPan zsűrije szerint

2017. március 24. 19:39, utolsó frissítés: 19:39

A fizikaegyetemet végzett, majd rádiósként is dolgozott, bârladi Ada Cazacu immáron harmadszor nyerte el az Év tortája díjat a GastroPan nemzetközi sütőipari, cukrászati és gasztronómiai kiállítás keretében szervezett versenyen.

Ada Cazacu kifinomult ízlésével és tökéletes technikájával lenyűgözte az idén Nagyszebenben tartott megmérettetés zsűrijét.

Kvantumfizika szakosodással végezte a fizikaegyetemet, aztán ruhatervezőként tevékenykedett, volt saját rádióstúdiója, majd amikor az üzlet döcögni kezdett, kiflisütödét nyitott. Ezt követően kalácsokat is sütött, ami olyan jól sikerült, hogy egy 15 kilogrammos termékkel megnyerte a legjobb kalács díjat.Ezután tért át a cukrászatra, amivel korábban egyáltalán nem foglalkozott, mára pedig elmondhatja magáról, hogy harmadik éve ő készíti az ország legjobb tortáját.

"Az idei a Feeria Cake nevet viseli. Egészséges, mert liszt és glutén nélkül készült, barna cukorral. Az egyik tortalap barnacukros habcsókból, a másik karamellizált pisztáciás habcsókból készült. Az ötlet egyszerűen onnan származik, hogy azon gondolkodtam, én mit ennék szívesen. Ha nekem ízlene, lehet, hogy másnak is elnyerné a tetszését. (...) A hozzávalók megkaphatók az üzletben, és nem drágák. Legalább tízféle receptet kipróbáltam. Ez az ízvilág egy kis tévedés nyomán alakult ki, elkészítettem a gránátalma mousse-t és az az ötletem támadt, hogy vörös borsot tegyek bele" - magyarázta Ada Cazacu.

Gránátalma mousse őrölt vörös borssal, vajvirágok fondanttal, egy szem fehér cukor vagy liszt nélkül, de bízva abban, hogy egy kis szenvedéllyel minden lehetséges - ez Ada Cazacu receptje. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS