2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bemutatták a román olimpikonok formaruháit, semmilyenek

2016. július 22. 15:36, utolsó frissítés: 15:38

Bemutatták a riói olimpiára készülő román csapat formaruháit, a sportos változatot a Kappa gyártja, a bemutatkozáson is használt elegánsabb változatot és a hétköznapi viseletet a Louis Purple készítette, míg a cipőket az Ecco, a táskákat (vagy inkább bőröndöket) pedig a Samsonite adja.

Alin Petrache, a Román Olimpiai Bizottság elnöke úgy kommentálta az eseményeket, hogy már csak a repülőre kell felüljenek a sportolók.
A Rio de Janeiróban két hét múlva kezdődő játékokon összesen 98 román sportoló fog részt venni. Romániai magyar sportolók közül Trandafir Norbert úszó, Miklós Andrea atléta, Szűcs Ibolya Gabriella kézilabdázó és, Szőcs Bernadette-Cynthia asztaliteniszező vesz részt a játékokon.

Az olimpiai játékokon részt vevő sportolókat Klaus Johannis csütörtökön a Cotorceni palota udvarán köszöntötte, illetve adta át az ország zászlaját a megnyitó ünnepségen azt vivő Cătălina Ponornak. A többszörös olimpiai bajnok tornász idén egyedül fogja képviselni a román női tornasportot.
Az eseményen egyben azt is bejelentették, hogy Team Romania névvel Androidra és iOS-ra egyaránt telepíthető applikációt is kiadnak, ami által minden fontos információról értesülhetünk, ami a román csapattal történik a riói játékokon.


(Nagyban itt lehet megnézni az olimpikonokkal találkozó Johannist.)Négy évvel ezelőtt
a csíkszeredai Olah Gyárfás tervezte az olimpikonok ruháját az egykori kenus, Ivan Patzaichin divatházának a megbízásából. Az akkori ruhák szerintünk mérföldekkel karakteresebbek voltak. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS