2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Német kapitánya lett a román fociválogatottnak

2016. július 08. 09:14, utolsó frissítés: 09:14

Az előzetes híreknek megfelelően Christoph Daumot nevezték ki a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Az erről szóló formális döntést - a kinevezést ellenző néhány tag távolmaradása mellett - csütörtökön hozta meg a román labdarúgó szövetség (FRF) igazgatótanácsa.

A 62 éves német szakember személyében először került külföldi kapitány a román futballválogatott kispadjára. Kétéves szerződésének legfontosabb célkitűzése, hogy irányítása alatt a román válogatott 20 év szünet után 2018-ban ismét kijusson a világbajnokságra.

Daum csütörtöki bemutatkozó sajtótájékoztatóján támadófutballt ígért, és győzelemorientált, fegyelmezett csapatjátékot akar meghonosítani. "Mindig támadni fogunk, akkor is ha az ellenfélnél a labda, mert ellenőrizni akarjuk a játékot" - fogalmazott a német kapitány.

A 2018-as világbajnokság selejtezőin Románia Dániával, Lengyelországgal, Montenegróval, Örményországgal és Kazahsztánnal került azonos csoportba, első meccsét szeptember 4-én Montenegró ellen játssza.

Daum edzőként 1992-ben német bajnokságot és szuperkupát nyert a Stuttgarttal, 1995-ben bajnokságot és Török Kupát a Besiktassal, 2003-ban osztrák bajnokságot az Austria Wiennel, 2004-ben, 2005-ben és 2009-ben pedig török bajnokságot a Fenerbahceval.

A román válogatottat eddig irányító Anghel Iordanescu azután mondott le posztjáról, hogy csapata egy döntetlennel és két vereséggel az A csoport negyedik helyén végzett, így nem jutott be a 16 közé a franciaországi Európa-bajnokságon. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS