2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Középiskolások kirándulásaira lehet idén is pályázni a nemzeti összetartozás napjára

2016. május 13. 10:42, utolsó frissítés: 10:42

Idén is utazási pályázatot hirdet Kárpát-medencei magyar középiskolásoknak a magyarországi Rákóczi Szövetség a nemzeti összetartozás napja (június 4.) alkalmából. A jelentkezéseket május 18-ig várják.

A felhívás célja, hogy június 4-én a diákok egy másik, Kárpát-medencei ország magyar közösségéhez látogassanak el, és minél több kulturális élménnyel gazdagodjanak és kapcsolatokat építsenek ki. A programot idén is pályázati formában hirdette meg a Rákóczi Szövetség, arra bármely Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet.

A pályázat feltétele, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen június 4-éhez kapcsolódóan. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, ahhoz a Rákóczi Szövetség - a részt vevő diákok számától függően - 200 ezer forint utazási kerettámogatást ajánl fel, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

Jelezték: tavaly 431 Kárpát-medencei középiskola mintegy 13 500 diákja kapcsolódott be a szövetség diákutaztatási programjaiba.

További információk és a pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján található: www.rakocziszovetseg.org. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS