2023. december 1. péntekElza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lehet jelentkezni az idei Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára

2016. február 16. 09:54, utolsó frissítés: 11:50

Tizenkilencedik alkalommal kerül sor 2016. május 19-22. között, Kolozsváron az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára (ETDK), amelyet az idén 40 szekcióban hirdetnek meg a szervezők.


Az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) lehetőséget nyújt a magyar anyanyelvű diákok számára, hogy összemérjék saját kutatási eredményeiket, szakmai tudásukat a bölcsészettudományok, hittudományok, agrártudományok, műszaki tudományok, orvostudományok, társadalomtudományok, természettudományok és a művészetek területein. A konferencián részt vehetnek romániai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói is.

A kolozsvári ETDK elismertségét és szakmai hitelességét bizonyítja, hogy ez az egyedüli erdélyi reál- és humántudományi konferencia, amelyen részvételi jogot szerezhetnek a hallgató magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), az adott tudományterületeken belül.

A meghirdetett szekciókba március 13-ig lehet jelentkezni az ETDK honlapján a szakdolgozat témájának, címének és a szakmai vezető nevének megjelölésével. A kivonatokat (a dolgozat összefoglalója) és a tanári igazolást március 29-ig kérik a szervezőkhöz eljuttatni ugyancsak az online felületre belépve. A dolgozatok végleges változatát április 24-ig elektronikusan, április 27-29. között pedig személyesen várjuk a jelentkezőket adatellenőrzésre KMDSZ irodában.

Az ETDK szervezője a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet.

KMDSZ Kapcsolattartó: Kisgyörgy Réka, XIX. ETDK stratégiai koordinátor Kolozsvári Magyar Diákszövetség. Email: kisgyorgy.reka@kmdsz.ro, www.etdk.kmdsz.ro, www.kmdsz.ro Mobil: +40 755116003. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS