2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hijab a kifutón: a Dolce & Gabbana a Közel-Keleten hódít

2016. január 09. 13:21, utolsó frissítés: 2016. január 10. 12:51

Domenico Dolce és Stefano Gabbana, a Dolce & Gabbana divatház vezető tervezői és tulajdonosai egy a hagyományos muzulmán viseletből inspirálódó, elsősorban a közel-keleti vásárlókat megcélzó kollekciót alkottak meg, amelynek alapvető darabjai az iszlám fátyol (hijab), és a hosszú, bokáig érő ruhák (abaya).

The new Dolce&Gabbana Abaya collection is a reverie amidst the desert dunes and skies of the Middle East: an enchanting...

Posted by Dolce & Gabbana on Wednesday, 6 January 2016


Az új kollekció – aminek a hivatalos neve The Abaya Collection: The Allure of the Middle East – kizárólag a Style.com/Arabia weboldalon debütált vasárnap. Egy sajtóközlemény szerint a kollekció egy “elbűvölő vizuális történet a csodás arábiai nők bájáról és szépségéről” – tudósít a cnn.com.

Ez alkalommal a Dolce & Gabbana divatház általában testhez tapadó ruhakreációinak a helyét a hosszú, kreppből és selyemből készült ruhák vették át. A kollekció legnagyobb részében természetes színárnyalatokkal találkozunk – elegáns feketével és lágy bézzsel –, míg a ruhák egy része a divatház szicíliai szellemiségét ragadja meg a nyomtatott margarétákkal, citromokkal és a buja vörös rózsákkal. Más darabokat egy zsinór vagy egy öv egészít ki.

A muzulmán inspirációjú kollekció megtalálható a Dolce & Gabbana divatház minden közel-keleti üzletében, de néhány kiválasztott párizsi, londoni, milánói és müncheni üzletben is.

Az olasz divatház így azon vállalatok hosszú sorához csatlakozik, akik felfigyeltek az egyre jövedelmezőbb muzulmán piacra. A Thompson Reuters hírügynökség egy friss riportja szerint a muzulmán vásárlók 266 milliárd dollárt költöttek ruházati cikkekre és cipőkre 2013-ban, de ez a szám a 488 milliárd dollárt is elérheti 2019-ig.

A Dolce & Gabbana azonban nem az egyetlen, aki a hagyományos muzulmán öltözet elemeit felhasználja: a Mango, Tommy Hilfiger és a DKNY is próbálkozott már hasonlóval, emellett a luxuscikkeket forgalmazó Net-a-Porter-nek és a Moda Operandi-nak is voltak egyedi, Ramadan-ra készült darabjai. A H&M egy 2015-ös, az újrahasznosításra ösztönző videójában is szerepelt egy hijabot viselő modell.

Ez nem az első alkalom, amikor a Dolce & Gabbana egy bizonyos földrajzi régiót megcélzó kollekcióval áll elő. Októberben egy Moszkvából inspirálódó kollekciót dobtak piacra, egy új, az orosz fővárosban nyíló üzlet kapcsán. Az olasz divatháznak emellett voltak más egyedi, a helyi vásárlókat megcélzó kollekciói Kínában és Japánban is 2015 elején.

A teljes kollekciót itt nézheted meg.

(cnn)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS