2023. március 28. keddGedeon, Johanna
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Késik az új Trónok harca-könyv

2016. január 03. 09:54, utolsó frissítés: 09:54

Úgy érzi cserbenhagyta rajongóit George R.R. Martin, mert nem tudott elkészülni A tűz és jég dala című regényciklus következő, hatodik kötetével. A késés miatt a regény a tervekkel ellentétben nem jelenhet meg márciusban, hogy megelőzze a Trónok harca című sorozat következő, áprilisban startoló hatodik évadát.


A rajongók számára a rossz hírt Martin saját blogján jelentette be, ahol a késés okaira is kitér. Az írónak eredetileg halloweenre kellett volna leadnia a kéziratot, s bár ez a határidő májusban még tarthatónak tűnt, a tévésorozat sikere és az ennek nyomán kialakult óriási várakozás miatt A tél szelei címet viselő kötet lassan haladt. Ugyan a kötetből már több száz oldal elkészült, hamar világossá vált az is, hogy az újjonnan felállított 2015. december 31-ei határidő is tarthatatlan.

Martin szerint még rengeteg az írnivaló, és a meglévő részek is finomításra szorulnak, így még több hónapnyi munka van hátra, a késésért pedig elnézést kér a rajongóktól, és vállalja a felelősséget. (hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS