2020. november 26. csütörtökVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Borboly: be kell vezetni a „székely szolgáltatás” minősítést

2015. július 22. 18:58, utolsó frissítés: 18:58

Közvitára bocsátotta Hargita Megye Tanácsa a Székelyföldi Kulináris Központ létjogosultságáról szóló jelentéstervezetét. A dokumentum az áprilisban lezajlott megbeszélés eredménye, amelyet Hargita Megye Tanácsa kezdeményezett a témában érintettekkel (székelyföldi megyék vendéglátó egységeinek tulajdonosai, konyhafőnökök és szakácsok, oktatók, vidékfejlesztéssel foglalkozó szakemberek, a turizmus területén és a szakmédiában dolgozók, önkormányzati vezetők, politikusok).


Az, hogy miként bánunk étkezési kultúránkkal, hogyan termelünk, árulunk, készítjük és fogyasszuk el ételeinket, hatással van az egészségünkre, környezetünkre, életkedvünkre, tágabb értelemben az életminőségünkre, településeink megtartó erejére - vélte Borboly Csaba megyeelnök.

Hozzátette: bár Hargita megyéből indult a kezdeményezés, ez egy székelyföldi program kell legyen. Partnerként várják elsősorban a Székelyföldön tevékenykedő szakmai szervezeteket, vendéglátósokat, termelőket, oktatókat, helyi és megyei önkormányzatokat, mindazokat, aki vállalják, hogy egységes vendéglátói és közétkeztetési standardokat dolgoznak ki és alkalmaznak. Meg kell teremteni a „székely szolgáltatás” minősítést, megszervezve ennek folyamatos belső ellenőrzését is, amely egyrészt biztosítani tudja a szakmai színvonal emelését, másrészt a székelyföldi és idelátogató fogyasztó védelmét - nyilakozta Borboly.

A jelentéstervezettel kapcsolatos véleményeket 2015. augusztus 11-ig lehet elküldeni az elemzo@hargitamegye.ro e-mail címre. A jelentéstervezet ezen a linken érhető el. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS