2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dubrovnik a Trónok harcától várja a turistaözönt

2015. április 07. 15:43, utolsó frissítés: 15:43

Az Adriai-tenger partján fekvő festői város, Dubrovnik polgármester arra számít, hogy a Trónok harca forgatása miatt éppúgy nő majd a helyi turizmus, mint Új-Zélandon, ahol A Gyűrűk Urát készítették.

"Dubrovnik idegenforgalma az utóbbi időben évente tíz százalékkal nőtt, és a fellendülésnek legalább felerészben a Trónok harca az oka" - vélekedett Andro Vlahusic, a város polgármestere.

A tengerparti település nevezetességei iránt érdeklődő turistákon kívül egy újabb látogatóréteg ugyanis kifejezetten azért érkezik, mivel az HBO számára készülő népszerű Trónok harca tévésorozat forgatási helyszíneit akarja megtekinteni.


Fotó: Brendan van Son via Shutterstock.com

A George R. R. Martin regényfolyamából forgatott fantáziaszériának hatalmas rajongótábora van. A sorozat ötödik évadának sugárzása április 12-én kezdődik több mint 170 országban, így Romániában is. A történet jeleneit Dubrovnikon kívül spanyol és észak-írországi helyszíneken vették fel.

A sorozat több ezer munkahelyet teremtett Dubrovnikban főleg statiszták számára, de helyi filmes stábtagok is munkához jutottak és az idegenforgalmi vállalkozások számára is jövedelmező lett a produkció.

Bár a filmesek mindössze 14 millió dollárt költöttek a helyi forgatásra, Dubrovnik máris újabb filmes produkciókat vonzott, és a város azt tervezi, hogy létrehoz egy Trónok harca témaparkot. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS