2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ösztöndíjlehetőség erdélyi doktoranduszoknak

2015. március 31. 20:48, utolsó frissítés: 21:02

Határon túli, doktori tanulmányokat folytató és doktorjelölt fiatalok számára hirdet ösztöndíj lehetőséget a magyarországi Edutus Főiskola. A nyílt pályázati eljárás útján elnyert Collegium Talentum tagság egyéni tutort, havi 72 ezer forintos ösztöndíjat (10 hónapon keresztül), konferencia- és nyelvvizsga-támogatást, valamint közös képzéseket biztosít.

A pályázat célja a határon túli magyar értelmiség-nevelés és utánpótlás támogatása. A főiskola szenátusa által jóváhagyott szabályzat értelmében a Collegium Talentum feladata a felvételt nyert külhoni magyar doktoranduszok és doktorjelöltek számára támogatást nyújtani az értelmiségi pályájukon való előrehaladáshoz.

Pályázhat minden olyan határon túli, doktori tanulmányokat folytató, tudományos fokozattal még nem rendelkező 30. életév alatti magyar fiatal, aki rendelkezik egyetemi (hallgatói, oktatói vagy egyéb munkatársi) jogviszonnyal. Tekintettel a támogatás időtartamára és céljára, előnyben részesül a doktori tanulmányai kezdetén járó, határon túli egyetemen tanuló fiatal, de az is, aki csak 2015 őszén kezdi meg doktori tanulmányait.

A pályázat meghirdetésének időpontja 2015. április 1., a részletek a Collegium Talentum honlapján találhatók majd meg. A várható beadási határidő: 2015. április 30-a lesz.

Az Edutus Főiskola részeként működő tehetséggondozó program célja a külhoni magyar értelmiség-utánpótlást segíteni, és erősíteni a határon túli tudományos, oktatói elitet. A 2010-ben indult Collegium Talentumba ezidáig 120 határon túli mesterképzős vagy doktorandusz nyert felvételt, közülük 2014-ben 74 fiatallal létezett aktív támogatási szerződés. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS