2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem Banksy készítette a neki tulajdonított kettétört ceruzás rajzot

2015. január 08. 11:33, utolsó frissítés: 12:22

Nem Banksy készítette a franciaországi terrortámadás kapcsán a közösségi médiában terjedő, kettétört ceruzás rajzot. A Business Insider cikke szerint bár megható a Charlie Hebdo elleni, 12 halálos áldozatot követelő támadásra emlékező rajz, egészen biztos, hogy nem Banksy alkotása.


RIP

Une photo publiée par Banksy (@banksy) le
A kép megjelenéséről egy népszerű instagramos Banksy fiókon a Mashable számolt be először. A BI cikke szerint viszont a instagram.com/banksy nem egy hivatalos oldal, vagyis nem a híres street artos működteti, hanem rajongói oldal, amely a street artosok munkáit osztja meg - többek között a Banksy-ét is -, de nem minden esetben jelzi a forrást. A BI által hivatalosnak tartott Bansky Instagram-fiókban viszont nem tűnt fel ez a kép.

Az ismeretlen művész szóvivője már kiadott az Independentnek egy nyilatkozatot, ami megerősítette, hogy nem Bansky művéről van szó. A BI cikke szerint a képet eredetileg Lucille Clerc grafikus készítette, a rajongói Banksy oldalra kikerült kép csak néhány instagramos filtert kapott. Itt az eredeti:

Break one, thousand will rise #CharlieHebdo #JeSuisCharlie #raiseyourpencil

A photo posted by Lucille Clerc (@lucille_clerc) on
(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS