2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem forgathat pucér jelenetet a Trónok harca stábja egy horvát templomban

2014. augusztus 27. 08:41, utolsó frissítés: 08:41

Megtiltotta a horvát katolikus egyház, hogy meztelen jelenetet vegyen fel egy dubrovniki templomban a Trónok harca című sorozat stábja – értesült a horvát RTL. Információik szerint a népszerű sorozat ötödik évadának egyik kulcsjelenete lenne, hogy Cersei Lannister királyné, akit a brit Lena Headey alakít, pucéran jelenik meg a Szent Miklós-templomban, majd végigsétál az utcán egészen a Sponza-palotáig. Dubrovnik püspöksége azonban istenkáromlónak tartja, hogy meztelen jelentet forgassanak egy szent helyen.

Az adriai kikötőváros reneszánsz épületei már többször láthatóak voltak a sorozat különböző évadaiban. Ráadásul a filmesek jelenléte sokakat vonz a városba, az idegenforgalmi szakemberek tavaly arról számoltak be, hogy a Trónok harca elindította a filmes turizmust, így még több a vendég.

Az egyház döntése miatt azonban a forgatócsoportnak most új helyszín után kell néznie. Felmerült, hogy megépítik díszletként a templom pontos mását, bár ez valószínűleg jelentős késedelmet okozna.

Az amerikai alkotógárda nem először került szembe a horvát egyházzal. A Slobodna Dalmacija című horvát napilap korábban azt írta, hogy Sibenik város püspöksége is megtiltotta forgatást a Szent Jakab-katedrálisban. Mrinko Mlakic, a püspökség főkáplánja azt nyilatkozta, hogy a sorozatban látható meztelenség, erőszak, homo- és biszexualitás nem egyezik az egyház értékeivel. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS