2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hamis a Facebookon terjedő hír, miszerint a Szent György Napokon elmarad a tűzijáték

2014. február 25. 11:50, utolsó frissítés: 14:21

"A Szent György Napok szervezői úgy döntöttek, hogy idén a parádés tűzijáték teljes költségét helyi árvaházak megsegítésére fordítja" - olvasható egy, a Facebookon terjedő kép leírásában. Eszerint "az utóbbi évek visszaigazolták, hogy a mai gazdasági helyzetben nem játszhatunk ekkora összegekkel", emiatt a szervezők úgy döntöttek, tűzijáték helyett inkább gyertyagyújtással zárják a városünnepet.A fotó azonban nem szerepelt a Szent György Napok hivatalos oldalán vagy Facebook-oldalán, és a helyesírási szempontból sem volt kifogástalan. A szervezők a Transindex megkeresésére azt válaszolták, a hír nem igaz, nem ők közölték. Részletes közleményt későbbre ígértek.

UPDATE: A szervezők sajtóközleményükben azt írták, "a 23. Szent György Napok tűzijátéka minden bizonnyal az eddigi évek leglátványosabb és legmeghatározóbb élménye lesz, hiszen a fényrakéták fellövése alatt a világhírű zongoraművész, Havasi Balázs játszik majd."

A közlemény kiemeli, hogy a tűzijáték költségeit nem a rendezvény állja, hanem az ARCON helyi cég vállalja idén is, hogy kifizeti a látványshow-t. "A szervezőcsapat, akár az előző években, idén sem zárkózik el helyszínt biztosítani és segítő kezet nyújtani humanitárius akciók szervezésében, lebonyolításában" - írták még. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS