2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Életveszélyes síbalesetet szenvedett Michael Schumacher

2013. december 30. 08:07, utolsó frissítés: 10:19

Súlyos síbalesetet szenvedett vasárnap délután a franciaországi Meribelnél a 44 éves Michael Schumacher. A baleset körülményeiről egyelőre annyit tudni, hogy a 14 éves fiával síelő Schumacher 11 óra körül a síterep pályán kívüli részén bukott és egy sziklának ütközött, de bukósisakot viselt.

Az első hírek még arról szóltak, hogy a Formula-1-es pilótát fejsérüléssel szállították kórházba. "A moutiers-i kórházba szállították, de azt nem tudom megmondani, hogy mennyire súlyos a sérülése" - mondta még délután a francia RMC rádióadónak Christophe Gernignon-Lecomte, a helyi síparadicsom igazgatója, aki hozzátette, Schumacher tudatánál volt, de nagyon zavarodott volt, amikor helikopterrel elszállították.

A kórházba szállítás után viszont kiderült, hogy Schumacher sérülése súlyosabb, mint azt először gondolták, a francia média szerint a Formula 1-es világbajnok állítólag agyvérzést kapott, állapota kritikus, ezért átszállították később a Grenoble-i kórházba. Több agyspecialistát is berendeltek a kórházba.

Késő este ezt megerősítette a menedzsere is, aki szerint a világbajnok kritikus állapotban van, kómában fekszik és azonnali idegsebészeti beavatkozásra van szüksége. Az orvosok az életéért küzdenek.

A Formula-1 történetének legeredményesebb versenyzője tavaly vonult vissza. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS