2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

El se utazott Irakba a „bagdadi tudósító”

2003. április 02. 12:49, utolsó frissítés: 12:49

Egészen addig tudósított élőben "Bagdadból" a szváziföldi állami rádió riportere, míg fel nem ismerték hazájában, és kiderült, hogy végig Szváziföldön volt. Phesheya Dube rendszeresen jelentkezett élő adásban, amelynek műsorvezetője többször hangot adott mélységes aggodalmának, hogy mennyire félti a kiküldött munkatársat. Az egyik alkalommal még azt is tanácsolta neki, keressen gyorsan egy barlangot, amelyben biztonságban lehet a rakétáktól.

A tudósítóra azonban nem a fegyverek jelentettek veszélyt, hanem az ismerősök: Dube a parlament épületében lepleződött le, több honatya felismerte. - Miért hazudja az országnak a rádió, hogy Dube Irakban van, amikor el se ment itthonról és egy sufniból adja a tudósításait?! - szegezte kérdését az egyik képviselő Szváziföld tájékoztatásügyi miniszterének a parlamentben. A miniszter megígérte, hogy kivizsgálja az ügyet.

Hogy a rádió is benne volt-e a csalásban, nem tudni. Az állomás Dube "mutatványát" mindenesetre nem volt hajlandó kommentálni, a kérdésekkel a tájékoztatásügyi minisztériumhoz tanácsolta a Reuters brit hírügynökség munkatársát. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS